2019-01-16 52 浏览
最近同朋友聚旧,餐厅又唔坐得耐倾计,就急急脚附近睇睇有无咩场好拣,醒起以前附近读书有间一直都未去过既酒吧,当时因为未够秤所以未入过去,就兴起入去坐坐 酒吧门口已经觉得好可爱,以前无留意过门面,原来系门口会写D slogan 酒吧比较多外国客人,侍应大多都一样非香港人,讲英文既多 我地好彩大概9点半入去有位,酒吧唔算大,不过因为一面墙系镜面,所以望落酒吧好似空间感好大一坐低就有人serve我地前菜同餐牌,前菜系花生青豆同埋提子干,好适合过下口瘾 虽然餐牌小食都好吸引,不过我太饱所以叫饮品算 哈哈因为我酒量唔太好,系比朋友笑都唔理下,我最后拣既都系Mocktail,偷鸡饮朋友一两啖算当饮左 PurifierMocktail menu都好似Cocktail咁有晒详细用料去比客人大致上估只味,因为我比较中意饮酸野而挑选左哩杯一黎到感觉好热带风一入口酸酸甜甜,感觉Citrus juice有橙、柠檬同西柚汁但唔太酸因为好多有姜汁汽水同蜜糖好冰凉好好饮 Green With Envy下一杯当然都系要Mocktail Hehe好可爱,哩杯好夏日夏威夷风情,用左红莓同青苹果做点缀我觉得饮落甜甜地同清爽本

酒吧比较多外国客人,侍应大多都一样非香港人,讲英文既多

前菜

虽然餐牌小食都好吸引,不过我太饱所以叫饮品算

一黎到感觉好热带风

但唔太酸因为好多有姜汁汽水同蜜糖
好冰凉好好饮

Green  With  Envy

Green With Envy
下一杯当然都系要Mocktail Hehe

好可爱,哩杯好夏日夏威夷风情,用左红莓同青苹果做点缀

我觉得饮落甜甜地同清爽
本身青苹果汁同青提汁都偏甜,青柠本身超级酸,不过青瓜汁中和左两种味道
变到无一种味抢过左另一种,加埋薄荷好清爽

现场咁岩仲有Live表演,唔清楚系定期定系我地咁岩咁好彩

不过几好听,成晚气氛都好Chill

体验好好,一定再黎
2018-12-21
$150 (宵夜)
前菜
Green  With  Envy