2023-07-22 137 浏览
Stockton我之前有同朋友去过一次,算系一个Hidden bar. 因为佢门口冇招牌,系要喺一条巷仔度行入去再行上楼梯既。一入去感觉好似去咗一个好神秘嘅地下室咁。呢到灯光昏暗,有复古嘅砖墙,除咗吧枱之外全部都系皮制sofa.呢度有一系列嘅Cocktails系based on Hunter S. Thompson. 佢系一位美国嘅作家兼记者,佢创立左Gonzo journalism movement. Gonzo journalism系一种不主张客观性既新闻风格,通常使用第一人称叙述将记者作为故事既一部分。每一杯cocktail都系一个Chapter,酒量好既不妨可以试晒咁多款。Btw呢度既House rules十分有趣,大家去嘅时候可以睇吓。当晚试咗两杯Cocktails同2样嘢食,质素都唔错。我宁舍钟意CURSE OF LONO。呢杯cocktail味道几特别,个孜然粉味好出,酒味浓但又出奇地易入口,系会令人记得嘅味道。✨CURSE OF LONO ✨FEAR AND LOATHING✨DUCK SCOTCH EGGS✨MIXED BOARD

✨CURSE OF LONO

✨FEAR AND LOATHING