天水围有推介!大平反!点解成日都系隔离排长队?开业应该超过10+年!你可能会问你又知10+年?因为我哋留意到墙上面有份某报章嘅介绍已经系2009年话说回来入正题….一直通常都系食隔离𠮶间,今次试吓先,可能无期望就无失望!而且仲有惊喜添 😆先唔讲𩠌先….除咗传统米线或红薯粉之外,呢度仲有有多不同面/粉底嘅选择,我哋就反传统一下,试咗宽粉同粉条。两个人分别试咗小酸辣 同 中麻辣,个人认为麻辣更胜一筹,喜欢附送嘅配菜,尤其系海量嘅酸菜,新鲜爽口嘅芽菜,肥瘦适中又香麻入味嘅炸酱,非常讃!下次会另点一份肉炸酱自选𩠌拣咗:① 猪润 - 鲜嫩,推荐② 猪红 - 有啲腥味,都可以接受③ 腩肉 - 偏瘦入味,口感有别于一般腩肉④ 猪耳 - 微辣爽脆可口,推荐⑤ 金钱肚 - 切片近乎丝嘅状态,比较难试钊真味道,但系质地都几软冧,可考虑汤头:menu上标明猪骨汤底,味道偏浓,加上麻辣,口味更加丰富,个人就非常喜欢,个人特别钟意一啖汤加入粉放上匙羹一啖一啖慢慢食,食完饮咗一木半嘅汤都唔觉得口渴,证明味精唔多。整体有惊喜,下次打算挑战大麻辣。📍 川味轩天水围嘉湖新北江商场1楼C45C号舖
天水围有推介!大平反!
点解成日都系隔离排长队?

开业应该超过10+年!
你可能会问你又知10+年?
因为我哋留意到墙上面有份某报章嘅介绍已经系2009年

先唔讲𩠌先….

下次会另点一份肉炸酱

自选𩠌拣咗:
① 猪润 - 鲜嫩,推荐
② 猪红 - 有啲腥味,都可以接受
③ 腩肉 - 偏瘦入味,口感有别于一般腩肉
④ 猪耳 - 微辣爽脆可口,推荐

整体有惊喜,下次打算挑战大麻辣。

📍 川味轩
天水围嘉湖新北江商场1楼C45C号舖