2025-02-22
今次再次去大小姐冰室到食早餐,印象中都有段时间冇嚟呢度食早餐,今次经过去北角顺便食个靓早餐!我好钟意食茶餐厅嘅经典,港式早餐,够晒地道,而呢间嘅选择都非常之多!menu如下:我每次都一定会叫嘅系:鲍丝火腿通粉本身已经好钟意食通粉做早餐,呢碗仲多咗鲍丝,咸香味十足。卖相亦都好好睇,碗汤唔系普通嘅滚水,系浓缩嘅鸡汤,我真系饮晒成碗㗎🤣我哋亦都叫咗雪菜肉丝米粉,雪菜好新鲜,酸酸地同肉丝嘅味道好夹,比较特别适合钟意清淡口味嘅人。不过𠮶度都有辣油可以自己加,朋友都有加到,即刻有味好多早餐又点少得炒蛋同牛油多士,炒蛋好滑,好奇唔知道有冇加埋牛奶一齐炒呢!好奇想试吓呢度嘅鸡扒同薯饼,鸡扒新鲜炸起嚟又唔错㖞,个适量而且食落口感好脆,肉质都几多汁。薯饼正常。叫埋杯热奶茶同冻咖啡,真系一个好满足嘅早餐。环境同之前一样都好舒适,我好钟意佢哋门口个牌,冰室嚟讲都整得几靓!食物质素同我上次一样,我觉得一向都唔错,下次再经过北角呢头我都会拣返呢间😎
我每次都一定会叫嘅系:鲍丝火腿通粉