2014-09-13
有日约左班姊妹去Elements个边shopping, 行行下就觉得有啲饿又有啲攰, 就想揾个地方舒舒服服咁坐下同倾下计, 见到LGB门面装修都唔错, 于是就决定入去试试。我地其实唔系太肚饿, 所以净系叫左一个High Tea Set for Two同埋每人一杯饮品,个High Tea Set就由下食到上, 我就逐层讲啦:1)最下面系三文治&法包toast, 我比较钟意个toast, 佢上面有自制嘅蕃茄酱+火腿, 有饱肚感得黎又开胃!2)第二层就系scone and pie 因为我地share食, 所以我净系试左scone, 唔会太甜, 配埋d cream口感几好!3)最期待当系食最上面嘅甜品啦! 其实我见到佢d靓靓嘅macaroon已经心心眼左!! 颜色靓之余仲几好味!!另外, 我自已就叫左一杯milk chocolate饮, 虽然我本身都几食得甜, 不过佢呢杯又真系甜左d 我谂如果我叫dark chocolate会好好多!
个High Tea Set就由下食到上, 我就逐层讲啦: