2023-03-10
Délifrance出名食物有质素,而且坐得舒服!今日难得放假,就同屋企人嚟咗呢度high tea! 呢间分店系最近新开。入到去好喜欢里面嘅装修,好有格调,而且颜色配搭好舒服!我哋点左个煎鳕鱼柳炒意粉,鳕鱼柳好大块好厚身,份量好够!而且外皮煎得好脆,而鱼肉仍保持多汁,赞!我哋仲叫咗黑松露薯条。黑松露酱好食到我哋请侍应比多一两小碟!同咸咸地嘅粗薯条夹埋,非常好食!而佢哋甜品必试:拿破仑蛋糕,最欣赏佢个层cream甜度同粘结度刚刚好,唔会Creamy得滞,食到成口腻!二雪糕窝夫亦都做得好到位,窝夫够热,配上云呢拿雪糕食,冇得输!去紧Délifrance当然都要饮佢嘅咖啡。斋啡非常咁好饮,咖啡味好香,好滑口!而鲜奶抹茶都好大杯,好香抹茶味。仲有佢哋新近hit 爆嘅焦糖爆谷朱古力,卖相好睇得,当然味道都一流!呢度侍应服务态度非常好,坐得舒服,每一样嘢食饮品都高质素,值得一试再试!