星期日,先去deli & wine 食lunch, 然后去海港城行一阵。行到攰攰地,就去haagen dazs high tea。由于去到时时间尚早,所以唔洗等位。安排坐喺舒适的sofa位。一行3人,叫一个high tea set 都已经够食。High tea set 平日$188, weekends $218。可以自选4球雪糕,都有十多款口味可选,选择蛮多~要了夏威夷果仁、朱古力、raspberry & lime。我最钟意食sorbet 口味,清爽d无咁腻。除咗雪糕之外,仲有饼、蛋糕仔同水果。仲包2杯餐茶。由落order开始计,起码等咗20 mins 有多,迟过我地落单嘅都已经有野食,好明显系漏单啰!要追两次先黎!!!等到颈都长,终于黎喇。Presentation 尚可。雪糕一向都有保证,但其他饼、蛋糕仔之类甜点完全无可取之处!有些甚至有点难食,例如入口唔溶嘅朱古力。下次都系唔好叫high tea set ,叫以雪糕为主嘅甜品会稳阵好多。
行到攰攰地,就去haagen dazs high tea。
一行3人,叫一个high tea set 都已经够食。
可以自选4球雪糕,都有十多款口味可选,选择蛮多~
除咗雪糕之外,仲有饼、蛋糕仔同水果。仲包2杯餐茶。

等到颈都长,终于黎喇。Presentation 尚可。
雪糕一向都有保证,但其他饼、蛋糕仔之类甜点完全无可取之处!
有些甚至有点难食,例如入口唔溶嘅朱古力。

只有雪糕好吃
pretty teapot
presentation not bad...but taste is ...
只有雪糕好吃
pretty teapot