2018-12-03
第二次来Angelini, 上次来食Sunday Brunch单点,试过唔错,上次职员有介绍佢地既Sunday brunch semi buffet, 所以我地一直想再来,今次两星期前订位,有个非常好的半圆型位置,两个人食最舒服点餐酒时由于我怕酸的酒,同佢地讲,职员非常有耐心帮我选左几款红酒俾我试,试到我岩,而且太太想叫cocktail但menu没有,职员都可以帮我地整到,呢点真系唔系每间fine dining餐厅做到(而且收费也非常合理)头盘及甜品系自助,头盘既parma ham系一个惊喜,因为好少buffet有咁质素,记忆中Ritz Carlton 曾经有,非常甘香Main Course 分别叫左 seabass 海鲈鱼及 PorkChop ,鱼非常滑,但最正系猪排,味浓,肉厚又煎到刚刚好入面仲好嫩滑及Juicy ,极高质素甜品同样令我地两个都好满意,有个炸乳酪,未曾食过,有创意及好食