(非会员)
2011-06-03
我一行6人都爱上了 HIPOT 啦. 朋友最爱火㶽, 上次来是复活节, 见报纸写有特价就试下啦, 真系好得, 4个人叫左好多野, 最后食唔晒搅到要打包, 都系 @150 一个.这次仲得, $25一个㶽, 佢本身系一人用那种, 但冇限几多人食, 我地2人share一个, ok呀. $21 一个人任食菜, 都算好多款, 有: 白菜, 娃娃, 小棠菜, 生菜, 油麦菜, 紫菜, 大豆芽, 温室豆苗, 冬瓜, 白萝卜, 猪红, 豆腐, 炸腐皮, 炸鱼皮, 生面, 粉丝, 乌冬. 平时食火㶽叫菜唔底, 好鬼贵, 系任食先会食多d菜, 一般都系叫肉多d.$12 一个人任饮, 哗: 汽水, 豆浆, 苹果汁, 酸梅汁, 梨汁, 仲有杏仁茶, 芝麻糊, 都真材实料, 似自己煲, 唔似开水的.讲开个任饮, 真系要提一提上次去要左杯热豆浆, 一饮, oh, 煲过火的味. 呀, 真系饮唔倒, 冇办法, 攞起去倒啦. 撞正呀经理, 同佢讲左一声d豆浆 "啰" 的. 就算啦, 我地冇期望d咪, 也冇理啦, 唔饮豆浆可以饮第d. 点之, 几分钟后, 佢亲自攞过两杯来, 从新煮过, 请再试试啦. 哗!
我一行6人都爱上了 HIPOT 啦.

讲开个任饮, 真系要提一提上次去要左杯热豆浆, 一饮, oh, 煲过火的味. 呀, 真系饮唔倒, 冇办法, 攞起去倒啦. 撞正呀经理, 同佢讲左一声d豆浆 "啰" 的. 就算啦, 我地冇期望d咪, 也冇理啦, 唔饮豆浆可以饮第d. 点之, 几分钟后, 佢亲自攞过两杯来, 从新煮过, 请再试试啦. 哗! 好有惊喜呀! 有酒店的service. Hipot 系under 稻香的, 虽然是在 Holiday Inn Express 内, 但都古唔到service禁好. 之前有人话佢地service 唔好, 我唔觉得有佢讲禁差, 起码, 两次我地都好满意!

再叫d肉, @ $20 碟 起, 新鲜呀.

佢冇限时间的, 我地食左3个钟. 最后大家都食到饱死, 走人, 都系每人$80呅. 免加一, 免酱介(佢好多酱料选择). 想点呀, 一句讲晒, 得!

而家出街食碗粉都要廿几呅到四十多呅, 如果来Hipot, $25+$21x2=$67 两个人, 坐得舒适, 又好食. 饮埋野, 食埋甜品, 比多$12x2 都只系$91. 大热天时, 好过自己煮.

如果朋友们想找个地方大家聚下, 又食得健康d, 或者平日冇住家饭食, 冇咪菜食, 可以考虑去这间. 我系食住家饭的人, 但系, $21呅真系买唔倒以上讲的禁多款菜.
2011-05-29