2017-08-14 896 浏览
一行五人去珀丽酒店食dinner buffet,book左6点半准时到,星期五晚都唔满座,可能同地点有D吊脚有关。一坐低唔理三七二十一即刻去拎鳕场蟹脚食下先。冻海鲜鳕场蟹脚 : 连续食左大约20只蟹脚,肉质唔错但越食越咸,餐厅都re-fill得几快; 冻虾 : 肉质唔错,中等size; 面包蟹 : 无食到,本身想食蟹盖,不过俾人拎晒…蓝青口 : 无食到; 鱿鱼圈 : 唔错,几好食; 冻波士顿龙虾配芒果莎莎 : 每位客人可获赠半只波士顿龙虾,但肉质较结实,庆幸味道都可以,反而个芒果莎莎几好食~前菜小食龙虾白酒啫喱 : 白酒啫喱里面有一细旧龙虾肉,啫喱上面有几粒好似鱼子既粒粒,食落口先知原来系黑醋,呢个配搭几好,微微既黑醋唔会抢左白酒啫喱同龙虾既味道,呢个真系几好食同几特别~牛油果鲜虾多士 : 多士唔脆,反而个牛油果酱好滑好好味; 墨西哥龙虾沙律 : 龙虾沙律有龙虾、沙律菜、松子、粟米、沙律醋,卖相几好几吸引; 刺身 : 有三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼,三文鱼肥美,吞拿鱼同希灵鱼就不过不失; 巴马火腿 :不过不失,另外可以配生果; 各式芝士 : 几好味,另外可以配饼干食; 热盘巴马臣芝士巨轮拌蟹

冻海鲜
冻虾 : 肉质唔错,中等size;
面包蟹 : 无食到,本身想食蟹盖,不过俾人拎晒…

蓝青口 : 无食到;
鱿鱼圈 : 唔错,几好食;

冻波士顿龙虾配芒果莎莎

前菜小食
牛油果鲜虾多士 : 多士唔脆,反而个牛油果酱好滑好好味;
巴马火腿 :不过不失,另外可以配生果;
各式芝士 : 几好味,另外可以配饼干食;

热盘
巴马臣芝士巨轮拌蟹肉龙虾汁烩意大利饭 : 好好食,平时食buffet都唔会食饭,因为感觉上唔抵,不过呢个真系可以食,好好味~
蒜香炒杂菜 : 正常既炒杂菜;
慢煮蜜汁黑豚肉 :好淋,几好食;
黑松露忌廉焗薯 : 普通
香煎龙利鱼柳 : 几好食
芝士龙虾伊面 : 龙虾无咩肉,可能已经俾人夹晒
酥炸鱿鱼酥 : 唔油腻,几好食
越式网纸春卷 : 唔油腻,几好食
龙虾意大利薄饼 : 几好食
汤品 : 有两款汤品,一款系中式汤,另一款系西式(名唔记得左啦,系蘑菇汤,几好味既)

咖喱
咖喱角, 印度薄饼, 青咖喱牛腩, 巴东咖喱鸡肉 : 无食到,不过都多人拎;

炉端烧
牛舌、猪肉串及鱼饼 : 即场烧,不过我谂住最后先食,点知最后就只系得返鱼饼,所以要食就快。

甜品
呢度D甜品虽然比较简单,但都算几多款式,有自助班戟﹑焦糖炖蛋﹑迷你泡芙﹑仿燕窝炖蛋白﹑香芋西米露﹑木糠布甸﹑芒果布甸﹑杏仁豆腐﹑新鲜水果同埋有六款味道既Movenpick雪糕,我觉得最好味系焦糖炖蛋﹑仿燕窝炖蛋白同Movenpick雪糕。

饮品
咖啡﹑红茶﹑热水 (另外有柠檬片可以自己加)

总括黎讲,热盘其实选择唔多但味道唔错,海鲜都有几款俾你拣,最惊喜系有6款味道既Movenpick雪糕,以$288呢个价钱黎讲已经唔错,回本位系鳕场蟹脚同Movenpick雪糕!! 细心位系冻海鲜位隔离有个自动湿纸巾机,按一下就会碌一条消毒湿纸巾出黎,食完海鲜当然要抺下对手先可以食其他野啦,呢样准备得好贴心。
听闻香港店食物选择较九龙店多,下次有机会都会去香港店试下。
2017-08-04
  • Movenpick雪糕,
  • 巴马臣芝士巨轮拌蟹肉龙虾汁烩意大利饭