2016-02-13
去HMV买CD就多啦,乜HMV有野食㗎😱HMV嘅bar & restaurant原来系旧年十一月尾开左😳-位于铜锣湾嘅hmv旗舰店有三层,第一层系影音区(黑胶都有😎),第二层为音乐及生活用品区,咁第三层就系成万呎嘅餐厅😍-食嘅主要分中西式,以Fusion为主,中式嘅连干炒澳洲牛河到咖哩烩和牛面颊饭都有😱咁Snappy就试左大热嘅【四式芝士焗龙虾通心粉Lobster Mac & Cheese】$208 用既系波士顿龙虾😍龙虾肉够晒弹牙,再加上互补长短的四种唔同芝士,浓香嘅芝士加上龙虾味(啲Cheese同龙虾真系劲match💛)均匀咁包裹住长通粉😌,系几得我心,贵少少都抵😌-至于【澳洲肉眼扒】$256有8oz,要左medium rare但感觉好像有点over了😳筋亦较多,但加上truffle butter倒是挺香。反而Snappy更喜欢个薯条(又错Fo啦😫),粗身食得翻薯仔味道,炸得刚好又迫翻啲油出泥唔油腻,再点翻个重点🌟Truffle mayo好正😁热气都唔理啦😭-仲叫左【Red lip】$68(smoothie)同【HMV】$108 (cocktail) 。Red lip都唔错,Smo
咁Snappy就试左大热嘅
逢星期三,五,六仲有Live Show,泥食下野饮翻杯chill下都唔错😎