2020-04-09
限聚令未解除 对于我呢啲唔钟意煮饭嘅人 要解决两餐 的确有难度 唯有二人聚餐 今晚趁人少少 去一间西班牙餐厅🇪🇸 喺奥海城-🦀香煎蟹饼 ($108)呢度Tapas选择多 分量远比想像中大 叫几个一齐食 多尝几款口味 又可以食饱肚 一举两得 蟹饼颇大 外层香口松化 咬落爽口弹牙 咸香好味 材料充足 暖胃前菜 理想选择-🐷西班牙香烧乳猪仔 ($98)黑毛猪系西班牙菜热卖 实至名归 乳猪仔肉烤得香喷喷 香气扑鼻 再切成小份 配拾意大利靑瓜 沙律酱同烤面包 口感清新不腻 话咁快就食哂-🍹薄荷特饮mojito ($88)我偏爱薄荷系饮品 入囗顺喉 帮助消滞 之不过要留意 由于易入口兼且带酒精 适可而止 饮醉失态就唔好啦🤪-🥩美国顶级西冷牛扒 (120克 $268)之前有嚟呢度食午市套餐 估唔到晚市主菜 做得更加出色 牛扒七成熟 卖相讨好 令人垂涎 肉汁丰膄 牛味浓郁 肉质亦鲜嫩 厚切薯条 食唔停口 加埋新鲜配菜 简直系不败组合 -📍大角咀海泓道1号奥海城三期地下G22号舖
🦀香煎蟹饼 ($108)
🐷西班牙香烧乳猪仔 ($98)
🍹薄荷特饮mojito ($88)
🥩美国顶级西冷牛扒 (120克 $268)
📍大角咀海泓道1号奥海城三期地下G22号舖