2024-04-23
昨晚喺太子学完车,有点累,所以打算喺太子附近揾间Cafe,坐低饮杯嘢,食件cake。上OpenRice揾吓,见到好似间餐厅唔错,所以就用google map去揾吓。不过,都真系唔系好容易晕(系差唔多行过咗,唔系好觉眼)最后,要用Openrice上面啲相(在店内有花盆,抬头望,发现原来餐厅就喺隔离,要系咁样先至揾到😅)入去,如果打算叫杯饮品同件cake,但系饮品一上桌面的时候,我觉得个水果茶好有诚意,除咗壶茶可以refill外,仲有蜜糖俾我自己决定加多少,有种可以慢慢小酌一下,休闲的感觉😌食完𠮶Apple Crumble 之后,个人觉得超级好味。(因为我真系好钟意肉桂味。🥰)坐吓坐吓,坐到老公都放工😅所以就索性叫佢过嚟,叫咗个带子青酱螺丝粉(超级好味!) 同埋咖啡烧猪仔髀,最后,叫咗个老师钟唔钟意食嘅Tiramisu,但系冇谂过原来个Tiramisu里面有麻糬。个人觉得,可以叫我再返嚟encore嘅,应该系𠮶个带子青酱螺丝粉以及Apple Crumble 😆