2019-12-08
今日同朋友去左high tea,黎到太子既home sweet home,我地叫左个High tea set,烟鸭胸沙律,鸭胸浓郁鸭味,咸度适中,三文鱼籽温泉蛋,蛋好滑好嫩,而三文鱼子既鲜味,两者配合得刚好,鹅肝小饼干,当中鹅肝肥美,饼干脆口,而芝士火腿牛角包,个牛角包好松脆,而且配合芝士火腿,调一调味,两者好完美配合,迷你蟹肉牛油果薄饼,蟹肉好鲜味,牛油果又有fresh 既味道,感觉好清新!到有甜品,玫瑰奶冻杯,当中有浓浓你玫红香味,一入口即溶,焦糖炖蛋,当中上层既焦糖甜度适中,而且脆脆的,增加左配合炖蛋一起食的层次,不会太甜马卡龙更是诚意之作,有笑哈哈表情,食左个人都开心d,而我食的奶茶味,更是令人难忘,甜得黎又易入口忌廉泡芙更是松化,当中的忌廉更是点缀,又食到泡芙味,又有忌廉衬托特浓朱古力冻饼,适合喜欢食朱古力既我,因为当中有浓浓既朱古力味,而且感觉入口即溶,面上既金泊更显名贵,心思之作!我们更叫了红枣黑枸杞饮,适合养生既我地啦,女仔要补下既!
我们更叫了红枣黑枸杞饮,适合养生既我地啦,女仔要补下既!