2021-10-31
Homeland 已经成为咗我哋间唔中都会嚟食下嘅饭堂,由大埔开始,食到大角咀,数数手指,食过10次。平日放工,同老公过嚟,享受美食,享受生活。入到黎,有家的感觉,温馨熟悉。最紧要系坐得舒服😌,枱与枱之间隔得开,唔会俾人偷听到我哋讲嘢🤣头盘拣咗吞拿鱼芒果沙律🥗,原因系得呢个沙律,我哋仲未试过,其他三文鱼 / 八爪鱼🐙/ 虾🦐都食过😆,想试下新嘢。 (我哋真系熟客仔嚟㗎) 。卖相不错👍🏼有花花,上点衬色,都有小心思,有fine dining feel,吞拿鱼够新鲜,都算有几多块下嘅😻,性价比高,唯一美中不足,点解呢个沙律有三色椒🫑碎碎😭🥲,我有食物敏感🙈,因为其他沙律都无嘅,完全唔知道啰😕,所以要拣番啲椒出嚟😐,如果餐牌写明(有三色椒🫑),我一定唔会叫😳。只好怪我哋,冇问清楚啦☺️个人比较喜欢三文鱼沙律🥗💕 & 虾沙律😆,要试过唒每一款,先可以有呢个 comment 😎啤酒🍻酿全鸡,世一😍😍😍呢个系镇店之宝,必食之选!上次我哋同朋友嚟都有食,大家都赞不绝口,所以老公话今晚得两个人,都要再叫,信心保证🥰。呢间系店舖限定,剩系大角咀有得食😽。当然冇令我哋失望啦,名副其实,实至名归。IG-abl
当然冇令我哋失望啦,名副其实,实至名归。
IG-able 之外,好好好食呀😃,❤下次再嚟都系会再叫,无限♾️loop🤣。
只鸡嘅肉超嫩滑,无论鸡嘅边一个部位,都系好juicy☺️,而且佢呢个全鸡攞去烧,肉汁锁住咗系肉身,传热够为持久,每一啖都热辣辣,多汁鲜嫩🥰,大佬,真系好值得推介!老公仲话下次六个人嚟,叫三份啤酒酿鸡🤣
再嚟就系西班牙海鲜炒饭,呢个系香港好少有得食,冇得去旅行🧳就来试吓啰。店舖限定嚟㗎。
外貌100分,味道有啲似西炒饭,老实讲唔太正宗嘅西班牙菜🇪🇸,味道有点浓,咸味较重,用柠檬汁中和返,所以叫做正正常常,不过不失。海鲜都够新鲜,而且够多。
最后都甜品啦,本来想叫Tiramisu,点知佢卖晒,咁就转移,退而求其次,拣咗朱古力脆片蛋糕。点知有惊喜呀!好好食呀𠮶甜品😃。$48好抵啰,榛子味蛋糕,好Rich,唔系海绵蛋糕,系每一啖都好重榛子酱🌰,好似用咗好多缤纷乐嚟整咁!哈哈😄推介推介,大件夹抵食嘅甜品😎