𠮶日同朋友一齐嚟咗呢间位于铜锣湾水泥墙设计嘅coffee shop,朋友话而家网上好popular 佢嘅甜品同埋咖啡☕️所以想来一试,顺便食个午餐!Honeycomb cappuccino ($58) 与其形容呢一杯系咖啡,不如形容佢系一个焦糖味极之重嘅甜品杯!🥰😍超级钟意呢一个咖啡!佢主要系用匙羹食咗面头honeycomb先,之后有一层奶泡,入边仲有啲细细粒嘅焦糖honeycomb☺️食到差唔多就可以搅匀连埋啲咖啡饮,杯咖啡一啲都唔苦涩,反而系好香嘅焦糖味!大推荐🥰🥰👏🏻Iced Matcha latte ($52)呢个系抹茶🍵饮落去头𠮶个面就一样系奶泡,十分之轻盈棉蜜!下面嘅抹茶一啲苦涩草青味都冇,反而系好香嘅回甘!都10分推荐!Salmon Scrambled ($88)呢个salmon scrambled 就同出边一般Cafe味道差不多,但系觉得个滑蛋煮得啱啱好唔会太老,再加咗少少黑椒喺上边都觉得几好食!Truffle Chix ($108)上边配左几块鸡肉,觉得鸡肉唔系好似平时鸡胸肉咁煮到好硬,有少少似系慢煮嘅鸡肉!然后有好香嘅黑松露味,加黑松露完全冇吝啬👍🏻意粉嘅软硬亦都适中!

Honeycomb cappuccino ($58)

Iced Matcha latte ($52)

Salmon Scrambled ($88)

Truffle Chix ($108)

Laksa Cream Salmon ($128)
今次去到见到呢个好似系新item!觉得如果钟意食辣嘅朋友,应该会几钟意呢个laksa!😍因为呢个味道有少少偏辣,但系喺星马泰𠮶种味道!另外个三文鱼都唔会太干!👏🏻
  • Iced  matcha  latte