2010-09-24
细细间得几个位堂食, 坐得唔会好舒服, 不过小店格局做外卖多..而且店员/老板都殷勤有礼, 唔系太多选择, 今次试左皇牌热狗 & 澳洲纯羊薄荷酱汉堡; 下次试埋牛肉芝士汉堡同辣肉肠热狗先得忌廉磨菇汤 - 唔系用罐头汤,一开始饮杰杰地但系无一旧旧, 饮落唔会好漏,磨菇味好浓烈, 饮完一阵之后都尤有余韵, 不过要即刻饮晒好d, 最后变左稀咯孖士薯 - 唔系用薯粉做既薯蓉, 食落比较有质感, 唔会好似KFC个种一patpat既感觉...个酱系辣肉酱, 好惹味, 但系略嫌辣味过盛, 少少盖过左肉酱既味皇牌热狗 - 包烤过好香脆, 沙律酱应该系自己调过, 好惹味开胃, 有些火箭菜同埋洋葱加酸瓜点缀一下,肉肠正常, 不过唔系脆皮澳洲纯羊薄荷酱汉堡 - 一攞上手因为d汁太多定唔知乜出水好湿包底系腍晒既,包面正常, 第一啖食落口都食到羊肉味,得少少膻味, 之后再食落去就已经无乜羊味, 羊肉唔太干, 加埋d应该系沙律酱沟薄荷酱都配合到, 但系唔系几食到有薄荷酱既味道, 连埋蕃茄酸瓜一齐食都好清新