2024-11-24
沈晚同老公一行两人去hotel icon食buffet,因为之前我哋两个都未去过,而且佢都系几有名嘅,见佢有做蟹,就特登去试一次,都几期待。去到环境畀一般酒店冇咁舒适,卡位不多,我哋坐近花园𠮶边啲四人枱,椅子并不舒服,摆袋很麻烦,其实可以考虑下用有咕臣嘅椅子令客人坐得舒服啲。食物款式并唔多,行走全个场,刺身新鲜,有三文鱼子蟹子任食,但系佢啲虾系甜虾,有啲酒店已经用紧牡丹虾。冻海鲜味道唔错,唔会太咸。但系款式选择唔算多,呢个价钱,冇生蚝选择。至于其他熟食,种类选择亦不多,只可以说是普通。至于甜品,主打榴梿,榴梿蓉的确很好吃,还有其他用榴梿做嘅甜品。另外亦有godiva雪糕,häagen-dazs雪糕,榴梿雪糕等。甜品系我整晚认为最好嘅地方。饮品相对多,茶,水,咖啡,果汁等都有,而且任饮。整晚嘅自助餐,可能同一般传统酒店有啲分别,食客食到八点半左右已经停手,外面拎食物啲人相对减小,所以酒店相对供应食物嘅数量亦减少。食过呢一次,应该短时间唔会再试,呢间酒店对比其他附近酒店嘅自助餐,性价比相对低,质素未至于这个价钱。
饮品相对多,茶,水,咖啡,果汁等都有,而且任饮。