天外天

Above & Beyond
Hotel icon 顶楼中菜 对住靓景叹点心Hotel icon 既自助餐同甜品一向都得到唔错既评价,今日我地去到佢既中茶餐厅 「天外天」。系订位既时候已经麻烦餐厅安排窗边望海位置,景色真系一流,望住维港食点心,都几写意架!⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃🌟琥珀合桃 (餐前小食)其中一样最期待既食物,就系餐厅提供既合桃。合桃好香口,而且唔会太甜,唔觉唔觉就食晒成碟。🌟蜜汁叉烧 $105 (轻量)我地认为叉烧属于必点,肉汁多而且唔韧,嚟到点可以唔试下!🌟茶美豚酥皮焗餐包 $88 (三件)同添好运既雪山叉烧包有啲唔同,佢个皮偏厚身,有少少似菠萝包皮,一定要趁热食🌟鲜虾锦卤云吞 $108锦卤云吞唔算多馅,胜在每一块都炸得松脆!配一整豌甜酸汁,啱晒小编口味🤤🌟鹅肝咸水角 $68 (三件)🌟牛肝菌烧卖 $68 (四件)⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃总括而言,天外天既点心中规中矩啦,招牌果几款都唔错,加埋佢既景观,都可以一试,但就唔算好高CP值喇!
Hotel icon 顶楼中菜 对住靓景叹点心

Hotel icon 既自助餐甜品一向都得到唔错既评价,今日我地去到佢既中茶餐厅 「天外天」。系订位既时候已经麻烦餐厅安排窗边望海位置,景色真系一流,望住维港食点心,都几写意架!

🌟琥珀合桃 (餐前小食)

🌟蜜汁叉烧 $105 (轻量)
我地认为叉烧属于必点,肉汁多而且唔韧,嚟到点可以唔试下!

🌟茶美豚酥皮焗餐包 $88 (三件)

🌟鲜虾锦卤云吞 $108

🌟鹅肝咸水角 $68 (三件)
🌟牛肝菌烧卖 $68 (四件)