2020-01-07 1194 浏览
晚餐 · 2人过咗一个不太冷嘅圣诞节,终于感觉到冬天嘅气息,喺呢个冷冰冰嘅季节,梗系要食番个暖笠笠嘅火锅啦~ 早已听闻呢间火锅店喺周杰偷嘅朋友开嘅,咁会唔会有d音乐元素,又或者会有华丽嘅舞台呢?开估喇~店入面有个大电视,播住周杰伦嘅演唱会,音响唔算大声。装修风格以红蓝黑白为主,而个火锅煲嘅设计就好似一个个鼓咁,配埋钢琴风嘅餐具,真系好有周杰伦风格2人套餐 - 北海道毛蟹汤 ($796)日山国产和牛 (牛味浓,好好食)三款时令海鲜 (新鲜,肉质弹牙)牛骨浓汁牛丸(好juicy)蟹肉海鲜滑(无乜蟹味,食落比较似虾滑)和牛粟米味噌饺子(粟米同和牛嘅配搭麻麻哋)响铃、自加制乌冬个汤几甜,但唔好对只蟹有咁高期望...另配 唐生菜($38)呢度嘅饮品比较特别,我哋嗌咗茉莉花柑桔柠檬果茶配香橙珠 ($28) 同埋寒天奶茶($28),前者嘅味道几清新,尤其是香橙珠爆开果时会变成第二种味道几得意; 寒天奶茶我觉得怪怪哋,可能系口味问题,我唔太钟意。总括嚟讲,味道环境都几好,系可以再嚟试嘅火锅店~

晚餐 · 2人

开估喇~

2人套餐 - 北海道毛蟹汤 ($796)

日山国产和牛 (牛味浓,好好食

三款时令海鲜 (新鲜,肉质弹牙)

牛骨浓汁牛丸(好juicy)

蟹肉海鲜滑(无乜蟹味,食落比较似虾滑)

和牛粟米味噌饺子(粟米同和牛嘅配搭麻麻哋)

响铃、自加制乌冬

个汤几甜,但唔好对只蟹有咁高期望...

另配 唐生菜($38)

2人套餐  (北海道毛蟹汤)

总括嚟讲,味道环境都几好,系可以再嚟试嘅火锅店~

2人套餐  (北海道毛蟹汤)