2019-09-08
又去了HeSheEat食, 在铜锣湾地带够晒方便, 放完工行一阵街再上去食, 时间刚刚好!海鲜材料都几丰富, 有带子、虾、青口、鱿鱼等等, 又大只又入味~意大利饭充满芝士味~ 除了本身酱汁是芝士味, 饭上还放了些芝士碎, 啱晒钟意食芝士的朋友。我觉一个人食一碟会有点留, 2-3人share就很满足!鱿鱼的份量好多! 超大份!! 最重要是鱿鱼本身已经够晒味道! 墨汁意粉少少辣, 炒得好干身, 我绝对可以一个人食晒一大碟!薯条炸得金黄色!! 而且又热又新鲜, 又长又粗的薯条食落好有口感, 黑松露酱是亮点, 微微的松露香, 食食下就发现唔小心食了好多条><朋友钟意食芝士, 所以点了这个芝士波波。波波很热要小心烫咀, 如果怕太留就点少许茄汁, 我觉得不用沾更加特出芝士味更好。芝士狂朋友点了伯爵茶消腻我就唔怕肥, 饮完充满OREO的奶昔好满足呢杯系我最爱!呢间系有点像cafe的餐厅, 西餐又符合晒香港人口味, 特别系我的口味 Hou Hou Sik!!
Seafood Saffron Risotto
火辣墨鱼汁意粉
黑松露薯条
Cheese Bite with Tomato Sause
伯爵茶
芝士狂朋友点了伯爵茶消腻
Oreo奶昔
我就唔怕肥, 饮完充满OREO的奶昔好满足呢杯系我最爱!