⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫适逢无晚市庆祝ww生日,我地提前三星期book左Hugo's既Weekend brunch,唔同平时dinner食系散叫,weekend brunch系半自助餐形式,又可以试到佢既招牌菜,感觉好抵食~⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫Hugo's Brunch Menu per adult $838🥗APPETISER - 冻头盘及沙律自助餐|9/10款式比起正常自助餐就一定唔算多,真系一眼睇晒,不过质素就好好,冻海鲜有龙虾、生蚝、虾、青口,都几新鲜,另外冷盘有火腿配蜜瓜、鹅肝慕斯、自家腌制烟三文鱼,仿鱼子酱等等,我地最钟意个生牛肉他他,味道偏酸好清新开胃,好食到拿左四五次,我地对呢个沙律头盘自助餐好满意,虽然款式唔多但质素好好,难得佢d沙律都无hea你既感觉,全部都好精致,唔系平时d自助餐既沙律吧拿黎撑场面咁🦞SOUP - Upgraded 龙虾汤 (+$65 each) |8/10本身是日餐汤系南瓜汤,但据闻呢度既龙虾汤好好饮,一场黎到就加钱试下啦,因为lunch既关系无左席前即煮加白兰地点火既环节,

🥗APPETISER - 冻头盘及沙律自助餐|9/10

本身是日餐汤系南瓜汤,但据闻呢度既龙虾汤好好饮,一场黎到就加钱试下啦,因为lunch既关系无左席前即煮加白兰地点火既环节,饮落好creamy都几浓味,我自己就觉得少咸,但系系好味既

🥩MAIN COURSE - 烧美国牛肋骨肉|9/10
我地两个Main都拣左呢个席前银车切片烧美国牛肋骨肉,粉粉嫩嫩既肉淋上烧汁个样真系好吸引~食落肉质都好嫩,最惊喜系个主厨行埋黎推荐帮我地磨左d新鲜既辣根落去,辣根系山葵d朋友,闻落去系wasabi既香味,但系食落口又无wasabi既辣,反而令到块牛无咁腻清新左,好味过平时点芥末果d酱好多,如果去食既话真系好推荐要配新鲜磨既辣根呀
隔离仲有旧Yorkshire Pudding,其实佢脆脆地点烧汁几好食,不过果阵已经好饱就唔太enjoy佢啦

🍰DESSERT - 甜品自助餐|7/10
甜品自助餐就正正常常啦,要有既蛋糕雪糕水果朱古力马卡龙都有,其实食到尾已经好饱,佢d蛋糕感觉全部都好腻,巴斯克芝士蛋糕、仲有各类挞同埋拿破仑,感觉好heavy

🥧朱古力榛子梳乎厘
因为生日既关系,佢每人送左一个梳乎厘,本身我就麻麻地梳乎厘所以唔太识欣赏

🥖面包篮:迷你法包、蒜蓉包、洋葱酥皮包
三款包入面最好食系洋葱酥皮包,我咁唔钟意食包都觉得真系好好食,劲香牛油味,咸咸香香又好酥,至于另外两款就普通啦,食唔晒打包返屋企都唔错

🍹全餐佢都有包无限量refill既果汁,食到最尾亦有一杯茶or咖啡
⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
其实呢个价同食普通自助餐差唔多,我地觉得呢度仲抵食d,因为佢虽然款式唔算好多但全部质素都有保证,而且份量真系好多,食食下我地真系有种食到没完没了既感觉,另外环境服务都好好,系一间好适合庆祝既餐厅~

🏠环境:8.5/10
🥩食物:9/10
🤵🏻服务:9/10
💰价钱:7/10
👩🏻👦🏻回头:Yes!!!
火腿配蜜瓜
甜品自助餐