2024-09-27
最近网络人气嘅爆汁生煎包,原来元朗都开咗分店,终于有机会嚟啦🤩平日下午茶时间嚟到就最好,可以避过平时群情汹涌嘅用餐时间🤭 店内有十几张枱,大部份都系卡座,坐位都好舒适!𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ今次就犀利啦,我哋点咗好多出名嘅招牌菜式! 𓐎 蟹黄生煎包 (4只) $70𓐎 招牌生煎包 (4只)$35𓐎 蟹皇拌面 $150𓐎 蟹粉小笼包 (4只)𓐎 鲜鸡汤小云吞 (12粒) $35𓐎 秘制上海炸排骨 $25𓐎 生炸鸡扒 $25𓐎 手工豆沙窝饼 $28 𓐎 麻酱手撕鸡粉皮 $42𓐎 招牌担担面 $42𓐎 低糖豆浆 $8 x2⭐️凡堂食满 $60,自家制低糖豆浆🥛任饮添!「生煎包」煎得底部焦脆,而薄薄嘅外皮内有足料馅料,汤汁咸中带甜😋 「蟹黄生煎包」入面仲有好多蟹肉🦀蟹粉㖭啊😍 不过记得做好准备先好咬落去啊,真系爆汁得好厉害🤣心目中派第二位嘅一定系「蟹皇拌面」🦀!第一次见到咁多蟹肉蟹粉🤩可以铺满整碗拌面,份量超大足够二至三人食用👍🏻「小笼包」都系店内招牌菜,小笼包入面有好多鲜甜汤汁,记得要趁热食😋 钟意清淡嘅可以试埋「鲜鸡汤小云吞」,皮薄馅靓,细细粒一口一件好
店内有十几张枱,大部份都系卡座,坐位都好舒适!
𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
今次就犀利啦,我哋点咗好多出名嘅招牌菜式!
𓐎 蟹黄生煎包 (4只) $70
𓐎 招牌生煎包 (4只)$35
𓐎 蟹皇拌面 $150
𓐎 蟹粉小笼包 (4只)
𓐎 鲜鸡汤小云吞 (12粒) $35
𓐎 秘制上海炸排骨 $25
𓐎 生炸鸡扒 $25
𓐎 手工豆沙窝饼 $28
𓐎 麻酱手撕鸡粉皮 $42
𓐎 招牌担担面 $42
𓐎 低糖豆浆 $8 x2
⭐️凡堂食满 $60,自家制低糖豆浆🥛任饮添!
「小笼包」都系店内招牌菜,小笼包入面有好多鲜甜汤汁,记得要趁热食😋 钟意清淡嘅可以试埋「鲜鸡汤小云吞」,皮薄馅靓,细细粒一口一件好正。
「上海排骨」和「生炸鸡扒」炸得外脆内软,非常酥脆而且唔会干身,鸡肉仲好嫩滑。
仲有,份量好大嘅招牌担担面,同埋手撕鸡粉皮,粉皮造得口感软糯,而且滑滑手撕鸡配搭青瓜鲜甜爽口!
上海菜甜品「手工豆沙窝饼 」不可缺少,8件嘅外皮香脆,内里嘅红豆馅料又不会过甜👍🏻
满意度爆灯💡唯一唔好系「份量过大」,每样都想试味嘅时候,真系超级饱啊😌