2025-01-27
天后区一直都系揾美食好地方,经朋友推介之下,去咗一间好岩浪漫打卡嘅楼上日式铁板烧,佢位于树林银座22楼,可以远眺维港景色,好有气氛🌌餐厅内提供传统日式厨师发办🍣亦有铁板烧🔥,特设多间独立房,私隐度极高,岩晒情侣或一班朋友嚟食饭或者庆祝🥳𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ活鲍鱼二人前 HKD2480 for 2呢个餐最吸睛👀✨系450g 大鲍鱼🤩 其次系有我钟意食嘅马友鱼。而且,套餐仲有羊架同和牛,完全满足晒我嘅味蕾😋店内有海水养殖海鲜,基本上所有海鲜都系即叫即㓥超级新鲜,剩系加少许黑椒或特制酱料已经超美味🥰为食Be 真系好耐无食咁大只鲍鱼喇,足足460g 手掌都无咁大啊🤩要处理咁大只真系好巧大厨功架!大厨会先煮鲍鱼中间的椗位,再将其切片上碟,因为呢个部位较为靭,切片就方便进食又入口轻松,真系好贴心♥️ 之后,就会再煮鲍鱼边位,一件件上碟超弹牙啊😋特上珍宝缅甸大虎虾🦐好大只,仲加入咗虾头膏煮好入味,超满足🫶🏻马友鱼系我平时去🍶居酒屋时必点,佐酒一流,油份较重,而鱼皮煎得又香又脆,鱼身啖啖肉又滑🤍 而帆立贝系跟炉上枱,可以第一时间热烘烘入口,鲜甜爽口👍🏻平时小妹怕怕
树林银座22楼,可以远眺维港景色,好有气氛🌌
餐厅内提供传统日式厨师发办🍣亦有铁板烧🔥,
𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
活鲍鱼二人前 HKD2480 for 2
平时小妹怕怕羊嘅膻味,大厨有轻轻去除过多脂肪,令烹煮过程减少油脂和肌红蛋白的化学反应,入口真系减去少许膻味又好食😋
A5 和牛厚烧就无得输架喇,油花均匀入口即溶!
连最后鱼汤都极之香浓 配埋日本水果作结 超满足♥️
炒野菜
炒饭
香浓䲞鱼汤
日本水果/雪糕
❁ 焦糖多士 、日本超甜多汁蜜瓜
今次食铁板烧体验非常之唔错,见到佢lunch menu 都好抵一人前都只系HKD378👏🏻
已经决定下个月情人节夜晚再嚟试埋佢omakase🍣♥️一间餐厅,可以有两种体验🥰🥰大家都快 D book 位试下啦☺️