2012-12-13
寻晚老虎话想食雪糕, 甘岩行到 K-11 就不如试下 Smile 既 froyo 啦, 好似健康些少甘丫麻 我地点左个 Vanila Sky Flavour, $49因为有我最钟意既 Vanila, 老虎真系知我心意 但我地等呀等, 等极都未有, 足足等左 7-8 分钟, 最重要系已经冇其他客人,究竟等mud哩? 原来系个好有责任心既收银员收完钱就行左去, 更冇交张单比另外位负责整既同事,直至我见倒负责整 yoghurt 果位同事头另另 , 望下望下我地两碌木 ,我先醒水怀疑系漏左单, 甘如果我唔出声问, 咪等到收工? finally, it arrived.. 我地一见倒就即时比插响上面既薄脆迷倒, 咬落香脆, 甜丝丝好正~ 但 Vanila 就得个样, 除左舖面果层 Vanila sauce 下面根本冇 vanila 的痕迹 (i.e. 味道) 切就切得几靓, 但我一凿开座雪山.. 里面居然系空心... 情况就好似..只出奇蛋里面原来冇玩具?或者埃及金字塔里面原来冇 Tutankhamun?又或者Boxing Day 拆礼物里面原来冇礼物?感觉总是怪怪的.虽然有 Tomb Raid
因为有我最钟意既 Vanila, 老虎真系知我心意
究竟等mud哩?
切就切得几靓, 但我一凿开座雪山.. 里面居然系空心...
情况就好似..
只出奇蛋里面原来冇玩具?
或者埃及金字塔里面原来冇 Tutankhamun?
又或者Boxing Day 拆礼物里面原来冇礼物?
感觉总是怪怪的. 虽然有 Tomb Raider 既踪影, 但 yoghurt 既味道唔错, 有微酸乳酪味, 唔会太淡.
而中层脆脆粒都几有咬口, 芒果果肉虽然有点熟, 但都几甜, 还好. 另外其实值得一赞系个 presentation 几好, 老虎同我都觉得个 yoghurt 几靓.
底部既 blueberries 都唔错, good as a combination.
但价钱黎讲算偏贵, 一盒叉油鸡饭到只不过系 $30, 仲要系正餐,
哩 D 乳酪甘就 $49 (仲要已经系最平果只) , 真系唔岩劳苦大众食..
仲要因为开头等得太耐比老虎藐爆 and therefore, 文ey for valueness: 2/10