2023-11-03
.满意港式颓饭🤤#新澳咖啡餐室 (黄埔).颓饭系我最爱嘅饭虽然佢好颓 但我都好颓卡路里高唔系问题但如果高都唔好味就好有问题🤨呢间嘅颓饭我觉得批准!Go!.1.XO酱葱花滑蛋叉烧饭 $60.可以可以可以!份量首先很有诚意.. 无论系饭 & 蛋 & 叉烧都系至少正常份量 或 更多.滑蛋入味 连埋葱花更香叉烧肥瘦间中 有唔会过厚过薄..加埋XO酱.. 更爽仲食到d 鱼干仔.. 更有咸香味!.2.干炒牛河 $62.系条条分明嘅河粉!!na.. 人人口味唔同 有人钟意烂溶溶嘅炒河.. 我个人系钟意条条分明嘅!口感ok!.味道合格!牛肉有诚意!多又大块.. 同埋无咩额外粉嘅感觉 系食到肉片嘅原汁原味!可以!.但底部比较油 面头就干d!所以记得捞匀先享用!我就觉得系𠮶合格嘅牛河!.3.三芝鲜茄焗猪扒饭$60.有有有有!!可以!!!好味!!大份!!成旧斧头style猪扒占满𠮶面头!肉质又够松软我觉得过!!!可以!.可能我真系太爱颓饭.. 颓饭咁邪恶都好难唔好食.. 如果唔好食就真系要检讨下!个人排名!焗猪 = 叉蛋 > 牛河.黄埔 & 九龙湾都有!食得开心 & 放心 阿门.香港美食 #港式餐厅
满意港式颓饭🤤
呢间嘅颓饭我觉得
批准!Go!
1.XO酱葱花滑蛋叉烧饭
可以可以可以!
份量首先很有诚意..
无论系饭 & 蛋 & 叉烧都系至少正常份量 或 更多
滑蛋入味 连埋葱花更香
叉烧肥瘦间中 有唔会过厚过薄..
加埋XO酱.. 更爽
仲食到d 鱼干仔..
更有咸香味!
2.干炒牛河 $62
系条条分明嘅河粉!!
但底部比较油 面头就干d!所以记得捞匀先享用!
我就觉得系𠮶合格嘅牛河!
3.三芝鲜茄焗猪扒饭
有有有有!!
可以!!!好味!!
大份!!成旧斧头style猪扒占满𠮶面头!肉质又够松软
我觉得过!!!
可以!
个人排名!
焗猪 = 叉蛋 > 牛河
黄埔 & 九龙湾都有!
食得开心 & 放心 阿门
香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmic包点 #calorieswithmic港式