2023-03-09
琴晚系尖沙咀行街,行过K11地下,原来有Café Crêpe,都有几年冇食法式Crêpe,所以决定晚餐食依间❣️我同朋友点咗一个Sweet一个Savoury嘅Crêpe。Café Gourmand $96————————————黑朱古力配兰姆酒汁及特浓咖啡忌廉芝士🍫☕️啱晒钟意食朱古力味甜品嘅人,质感Creamy,因为加咗Rum sauce,令朱古力味变得唔单调,唔系得个甜字。Cream cheese令甜品内馅嘅口感更加顺滑。Crêpe St. Jacques $125————————————秘制瑞士芝士汁配黑松露带子,House-made芝士汁配黑松露好夹,令黑松露味道更突出。带子细细粒但份量满满,整个配搭都非常好。如果平时去西餐厅钟意食黑松露带子意粉,我估你都会好钟意依个Crêpe!Pina Colada $48————————————餐厅有各式特饮、咖啡、酒类。而Pina Colada系冇酒精嘅,系椰香菠萝特饮🍍Iced Americano $42————————————我就算夜晚饮咗咖啡都瞓得好开心🤣所以唔怕瞓唔著!点咗Americano☕️下次要再试更多唔同味道嘅Crêpe!
我同朋友点咗一个Sweet一个Savoury嘅Crêpe。
Café Gourmand $96
Crêpe St. Jacques $125
Pina Colada $48
Iced Americano $42
————————————
下次要再试更多唔同味道嘅Crêpe!