2016-06-02
好朋友转左新工请食饭,挑选左sense café作为聚脚地!~先上枱既系安格斯特厚鹅肝汉堡,绝对系真材实料,图文相符呀!!!成个汉堡层次丰富,非常大个,两个人食都够唷!否则,一个人食哂成个包就无得试宜度出名既甜品喇!!! 老实讲…鹅肝一向都唔系我杯茶,但老友叫到我试下一齐share,就即管试试!!!真系唔食唔知,鹅肝完来系可以咁好食,外脆内软,入口慢慢溶。注意!!重点系…一!!!!点!!!!都!!!!唔!!!酥!!!我最怕就系鹅肝既酥臭味~估唔到小小一间café都咁高水准!除左鹅肝好食之外,块安格斯牛堡都非常好味!!入口牛味浓而且肉质软滑!另外,值得一提既系汉堡包十分香脆,面层更撤上黑+白芝麻,令成个汉堡包更惹味!而我最爱吃既薯条更加无得弹!!! 薯条炸得金黄香脆,又够粗,食落口感一流!至于我点选既软壳蟹沙律,单系卖相已经十分吸引了!~我急不及待就食左软壳蟹先喇~~软壳蟹外层既炸粉并唔厚,入口啖啖肉,好有海鲜味!而满满一碗既沙律菜面头就撤有芝士碎,仲有细细粒既方块形既面包粒,令口感更加丰富! 沙律菜新鲜爽口,配上酸酸甜甜既凯撒酱,更加清新开胃!!店员亦好细心同我地讲如果唔够沙律酱既话可
食咁耐就谂咁耐试咩甜品好,SENSE CAFÉ 实左有太多好吃既甜品,好易令人选择困难呀haha~最后都系情倾apple crumble….
无论主食定甜品都非常出色,support support!!!