2016-05-26
自从去完欧洲~我发现我钟意左黑松露,近日朋友同我讲有间餐厅GA黑松露PIZZA好好味,间店开左好多年,我决定同朋友去试下~就系位于大角嘴的一间西餐厅--金船长!门面都几令有晒餐牌系度,唔似开左好多年GA老店0,0可能有番新过吧。一去到门口就有服务员接待啦,由于惊冇位我地系订左位GA服务生安排左我地坐系近门口的台。店入边有度墙画晒佢D招牌菜资料@@好有心思我地问服务生有咩好推介,佢就介绍左我最期待GA黑松露PIZZA佢话得过2次金奖!!!!有6同9吋~因为我地都系女仔...平时食完正常9吋PIZZA后都食唔落其他野乜济,所以我们决定要个6吋先(之后我好后悔T_T因为好好食但后期又太饱唔敢再叫怕浪费食物T_T呜)比大家睇下MENU@Q@先落左个PIZZA 再落左3个SET DINNER,我叫左红汤,系番茄海鲜汤,番茄味道比出边GA西餐听清淡,但反而饮到D海鲜GA味道饮完汤到PIZZA出场啦~~~!!!一开始见到卖相…本身觉得个样唔系好好食…因为我唔系好钟意食干身GA面包类*_*服务生同我地讲有3种食法~1.干拍-食到外脆内软的感觉@@但我唔钟意干争争的….2. 加提子醋@Q@E个我最钟意加
门面都几令有晒餐牌系度,唔似开左好多年GA老店0,0可能有番新过吧。 一去到门口就有 服务员接待啦,由于惊冇位我地系订左位GA服务生安排左我地坐系近门口的台。店入边有度墙画晒佢D招牌菜资料@@好有心思 我地问服务生有咩好推介,佢就介绍左我最期待GA黑松露PIZZA佢话得过2次金奖!!!!有6同9吋~
比大家睇下MENU@Q@ 先落左个PIZZA 再落左3个SET DINNER,我叫左红汤,系番茄海鲜汤,番茄味道比出边GA西餐听清淡,但反而饮到D海鲜GA味道
饮完汤到PIZZA出场啦~~~!!!
一开始见到卖相…本身觉得个样唔系好好食…因为我唔系好钟意食干身GA面包类*_* 服务生同我地讲有3种食法~
1.干拍-食到外脆内软的感觉@@但我唔钟意干争争的….
2. 加提子醋@Q@E个我最钟意加左提子醋后好食100倍!!! 提子醋D味同PIZZA好夹又唔会抢到黑松露D味~最重要唔会干争争
3.加D草-我都系加埋提子醋~提子醋万岁~~\0,0/
好想再食….但..仲有主菜…
主菜我叫左羊架,我朋友叫左煎鱼同牛扒 朋友话煎鱼个茄汁好好味
牛扒冇根易入口
我个羊架7成熟刚好~薯蓉好好食,副菜都唔错有茄子洋葱都好甜^_^(本身想留肚食多个PIZZA但主菜都好好味忍唔住食晒*0*)
最后到租品梳呼里同心太软~! 由于我唔食梳呼里所以@@我唔讲啦
心太软一黎到个样好似伞喱咁弹弹下好正,打开系香滑猪古力流出黎好正
PS:下次要食9吋黑松露PIZZA!!!!