2018-11-05 666 浏览
book左枱今晚放工同屋企人o黎顺德公食晚饭,呢度D河鲜令我好回味无穷啊。位于帝盛酒店内一楼嘅顺德公渔村,上到去环境好宽敞同埋气派好典雅, 一入到去见到鱼缸有好多河▪海鲜, 最抢眼嘅就系一份份处理好嘅鱼头·鱼鲛, 鱼肉新鲜粉嫩白里透红,好似肥拖罗咁, 未睇餐牌就知一定要食佢。 坐低叫咗壶铁观音,服务员嘅态度由头到尾都好有礼貌,招呼仲要好周到,今晚觉得自己同家人VIP享受咁。今晚三𩠌一汤,我就超钟意饮汤嘅,叫左个虫草花天麻鱼头汤, 女人时刻都要进补架, 呢个药膳汤真系心水推介, 劲足料啊!里头有好多药材好滋补!有鸡脚啦、 虫草花、 杞子、红枣、仲有我最钟意食嘅鱼鱼, d鱼好滑一d都冇腥味, 饮完个汤,仲要暖笠笠咁。 我哋叫左个驰名煎焗啜鱼嘴,个鱼嘴嚟到嘅时候有砂锅哄住, 远远都闻到香味😋 鱼咀d肉好嫩滑,呢个啜鱼嘴就系头先出面睇𠮶只,煎焗得好香脆㖞,真系一流!呢个系主打,未食过嘅朋友一定要试下! 另外呢又叫咗个咕噜肉, 出面真系未食过咁好味 , 呢间顺德公渔村整嘅咕噜肉,外面薄薄一层好似饼干感松脆 ,里面嘅肉仲要keep住好juicy。 另外叫咗个笼仔荷叶蒸梅菜菜心试下, 觉得个配搭好m
煎焗得好香脆㖞,真系一流!
呢个系主打,未食过嘅朋友一定要试下!
另外呢又叫咗个咕噜肉, 出面真系未食过咁好味 , 呢间顺德公渔村整嘅咕噜肉,外面薄薄一层好似饼干感松脆 ,里面嘅肉仲要keep住好juicy。 另外叫咗个笼仔荷叶蒸梅菜菜心试下, 觉得个配搭好match,D菜心充满淡淡荷叶嘅清香,梅菜嘅甜度又恰到好处,整体嚟讲又有招呼D河鲜又咁好味,真系回味无穷啊 !
2018-11-05
  • 笼仔荷叶蒸梅菜菜远