2008-01-01 1 浏览
好耐未去过ifc,如果冇记错,对上一次应该系两年前既圣诞,跟choir黎表演。呢次,当然系同男朋友黎啦。要左个意大利饭,千层肉酱面,软心朱古力蛋榚同vq tiramisu。意大利饭(唔记得个名):饭粒粒分明,有咬口,白汁好浓,混入芝士,味道更香,菜亦新鲜,有少许菜青味,配合埋火腿,好食,侍应知我地share食,已经帮我地分好两碟。千层肉酱面:层与层之间既馅料好足,牛肉碎又多又新鲜,加上蕃茄同菇类,里面同面两旁都有大量芝士,切时唔会太易散开,几好。软心朱古力蛋榚:蛋糕质地略嫌薄,但味道系好既,朱古力酱流左好多出黎,好钟意配合埋雪糕一冷一热既感觉,旁边用朱古力整出黎既装饰亦值得一赞。vq tiramisu:好特别,用lady finger点完expresso再点tiramisu黎食。tiramisu质地真系超滑,不过最后都系唔惯expresso太苦,冇点埋一齐食。