2021-06-29
𝐻𝑜𝓉𝑒𝓁 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾呢个系𝘴𝘵𝘢𝘺𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 既𝘪𝘯 𝘳𝘰𝘰𝘮 𝘥𝘪𝘯𝘪𝘯𝘨,主题系💫龙虾🦞阿拉斯加蟹肉🦀海鲜盛宴✨。🌟烟苏格兰三文鱼配辣根忌廉配三文鱼子酱头盘既三文鱼🍣既烟熏味好重,而且都算新鲜。碟上既𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 🍞揸上鱼子同埋忌廉,口感几𝘳𝘪𝘤𝘩 唔错👍🏻。-🌟阿拉斯加蟹肉、苋菜意大利云吞配香槟香草汁个阿拉斯加蟹肉几结实同埋食得出蟹既鲜味,唔会淋𝘱𝘢𝘵 𝘱𝘢𝘵 👍🏻😋🥰,不过得好细条一条🤣🤣🤣。苋菜意大利云吞本身味道唔重,但香槟香草汁又比较淡味,所以比较一般。-🌟法式芝士波士顿龙虾🦞及虾肉🦐伴松露马铃薯🥔及时令蔬菜🥬全晚最令我惊喜既系呢个芝士焗龙虾🦞,佢既芝士味劲香浓,龙虾肉新鲜同弹牙。蟹钳肉本身已经处理左放埋芝士下面,所以轻易就食到啖啖肉😍旁边仲加咗啲虾肉,蘑菇等等。令口感更加丰富。另外,我最钟意既系佢伴碟既薯蓉💕,加入左黑松露令口感非常幼滑之余同劲香劲𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺呀,令人一试难忘。📍 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐨 𝐏𝐨𝐥𝐨 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠 3 𝘊𝘢𝘯𝘵𝘰𝘯 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘛𝘴𝘪𝘮 𝘚𝘩𝘢 𝘛𝘴𝘶𝘪
🌟烟苏格兰三文鱼配辣根忌廉配三文鱼子酱
🌟阿拉斯加蟹肉、苋菜意大利云吞配香槟香草汁
🌟法式芝士波士顿龙虾🦞及虾肉🦐伴松露马铃薯🥔及时令蔬菜🥬
📍 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐨 𝐏𝐨𝐥𝐨 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠