2024-01-25
今时今日喺呢个城市搞饮食经营、殊不容易。呢间系一间独立Bagel cafe, 主打卖bagel唔系咖啡、啡就好似得一款black coffee、相反bagel款&口味相对比其他咖啡店多。因属小店关系、只有数个座位、会不断有人行过。每间cafe卖嘅bagel 都唔同(唔系话唔同topping、系讲紧个面粉底&外观)。而Keep Rollin' 嘅bagel系我最中意𠮶款。第一次帮衬、先试个外卖。「合桃枫糖Lotus Biscoff 脆饼碎Cream Cheese Bagel」似乎几吸引、Lotus 饼最近又好似几人气咁、叫咗呢款。店舖推介我用Earl Grey Bagel, 夹的✅Topping前者唔算太多、反而cream cheese意外地厚!第一次食冇留意咬落去当心移位漏泻食食下觉得cream cheese个after taste几好味下。唯一美中不足系唔够热(尤其今日严寒)、下次一定会要求翻热到够热至得。食完会见到张底纸写住"Thank You", 喺客人角度系窝心嘅表现。一般轻量馅料嘅bagel卖$35、已经实属合理。如果只要cream cheese 嘅话更只售$15、真系仲扺
今时今日喺呢个城市搞饮食经营、殊不容易。
店舖推介我用Earl Grey Bagel, 夹的✅
第一次食冇留意咬落去当心移位漏泻
一般轻量馅料嘅bagel卖$35、已经实属合理。
如果只要cream cheese 嘅话更只售$15、真系仲扺过出面有卖贝果嘅面包舖。
又一良心感动价格出现实在难得、为呢区上班族提供一个较罕有嘅选择。
当然、一定会encore继续支持。
我期待陆续再试更多款色、可以给予5☆品评~
Proud bagel keep on burning
Rollin' Rollin' Rollin' on the river♪