2019-08-24
行完附近近开既日本大型商店,去返个舒适又relax, refresh 既地方食下午茶。之前都有听朋友黎过依度参加结婚派对,今日黎度依度真系情人或者好闺蜜黎食野既好地方。浅绿色既背景系轻快既音乐配衬下,加上外面既阳光照入黎,但我系度叹紧冷气,真系好sweet 好warm.我地点左期间推出既「Sunshine Sea Beach」:自家制迷你海鲜汉堡千岛酱下既原来系炸虾,好脆,好香虾既味道,yum~迷你蟹肉蛋挞蛋挞皮好脆好香牛油味,中间系加左蟹肉既蛋,令普通既蛋挞多点海洋味道。烟三文鱼慕丝配水瓜柳及黑鱼子依几日好想食鱼子酱,岩岩依款咸点就满足左我。加上咸香既三文鱼慕丝,浓浓既海洋味道,好似系海中游紧水咁。焦糖烧菠萝菠萝又香又甜,加左焦糖后,更加香甜,而且多汁,一咬菠萝汁立即爆出黎~菠萝卷可爱既卷蛋包住好多芒果粒呀!加勒比鸡尾酒慕丝依个粉蓝色既慕丝,内面系白色既慕丝,我食到淡淡既椰香同鸡尾酒既味道,原来鸡尾酒系可以变成食得既甜品架~棒子芒果蛋糕外型黄色,好有光泽,好似一粒棋咁,好得意~好甜,好香棒子味,好滑。另一食法可以配著「沙粒」,增加口感。蓝莓乳酪慕丝杯「沙粒」下埋藏既宝藏就系蓝莓乳酪慕
我地点左期间推出既
「Sunshine Sea Beach」:
自家制迷你海鲜汉堡
千岛酱下既原来系炸虾,好脆,好香虾既味道,yum~
迷你蟹肉蛋挞
烟三文鱼慕丝配水瓜柳及黑鱼子
依几日好想食鱼子酱,岩岩依款咸点就满足左我。
加上咸香既三文鱼慕丝,浓浓既海洋味道,好似系海中游紧水咁。
焦糖烧菠萝
菠萝卷
可爱既卷蛋包住好多芒果粒呀!
加勒比鸡尾酒慕丝
棒子芒果蛋糕
外型黄色,好有光泽,好似一粒棋咁,好得意~
好甜,好香棒子味,好滑。
另一食法可以配著「沙粒」,增加口感。
蓝莓乳酪慕丝杯
「沙粒」下埋藏既宝藏就系蓝莓乳酪慕丝,蓝莓味浓郁又唔会盖过乳酪既味道,微微酸,唔会腻。
马卡龙
最后系我至爱既马卡龙,好脆,好甜,好满足😊
依度环景咁靓,咁relax、 下午茶好精致,系度渡过炎热既夏天真系唔想走~