餐厅: Acquasala
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
<Acquasala>📍中环🔸 Italian food, I only trust Italian 🇮🇹🔸🏅真正意大利人一手包办嘅意大利菜 ***𝓐𝓾𝓽𝓱𝓮𝓷𝓽𝓲𝓬 𝓘𝓽𝓪𝓵𝓲𝓪𝓷 𝓯𝓸𝓸𝓭 𝓲𝓷 𝓗𝓸𝓷𝓰 𝓚𝓸𝓷𝓰, 𝓗𝓲𝓭𝓭𝓮𝓷 𝓰𝓮𝓶 𝓲𝓷 𝓢𝓞𝓗𝓞*** ✨✨✨意大利菜,我只信意大利人推荐,感谢外国同事推介,发现左呢间宝藏 🇮🇹💎28-days Dry Aged Ribeye Steak ($378) — 🥹 熟成牛扒令到肉咪更加浓厚,略嫌有啲过熟,但无碍牛扒肉质,绝对唔会咬唔烂。Spaghetti Carbonara ($198) — 意粉al dente的熟度 🍝 芝士与蛋黄水乳交融嘅缠绵,另外微熏过嘅烟肉,完成度💯!!!实在系一个出类拔萃嘅作品。Romana Pizza Piccante ($198) — 重点不在于辣肉肠 + 意大利香肠,而系个Pizza绵密嘅饼底,加乘芝士嘅化学作用 🍕😘🤌🏼 Roast Beef Topped Japanese rice ($198) — Fusion菜是也 🇮🇹 x 🇯🇵 细嫩嘅意大利薄牛肉整成丼饭,算得上系the
<Acquasala>📍中环
🔸🏅真正意大利人一手包办嘅意大利菜

Roast Beef Topped Japanese rice ($198) — Fusion菜是也 🇮🇹 x 🇯🇵 细嫩嘅意大利薄牛肉整成丼饭,算得上系the most popular one ☝🏼

Scallop carpaccio ($148) — 差啲讲漏咗个前菜 🥗 咸咸酸酸嘅配搭,个人觉得比起水牛芝士更加出色 🤭