2013-09-29 31 浏览
一直都知道lab made既存在, 而且亦都知佢地出既口味好新颖.一直都好想去试下, 但系都唔顺路.自从佢系尖沙咀旧Ben& Jerry位置开左之后, 其他朋友都成日去食.琴日我终于可以去会一会呢间长期系Openrice头十位既雪糕店.琴日既味道有:A)奶酱脆多 $44B)Bailey薄荷朱古力脆脆 $44C)芒果 $38D)冻柠宾乳酪 $38我拣左A, 因为呢个味道真系唔会系第二到试到.而A亦都系最多人拣既味道, 其次系B.店入面每部机都系做一1只味, 而且每轮份量只够3-4杯,所以都要等返咁上下.雪糕份量适中, 店员再加上奶酱就可以享用.无经过全日既冷冻, 雪糕质地唔似连锁雪糕店咁硬, 不过会比较易溶.雪糕入面既脆粒好足, 但系又唔会太多, 同雪糕既比例完美.而味道方面就系好香甜花生酱同炼奶, 加埋有甜味既脆粒, 真系好似食紧多士.花生酱同炼奶其实真系无得输.唔觉唔觉就食哂,仲想食多杯. 虽然一杯$44, 但系我觉得系物有所值既,因为唔单止系即制, 而且口味特别.
一直都好想去试下, 但系都唔顺路.

琴日既味道有:
A)
奶酱脆多 $44
B)Bailey薄荷朱古力脆脆 $44
C)芒果 $38
D)冻柠宾乳酪 $38

我拣左A, 因为呢个味道真系唔会系第二到试到.
而A亦都系最多人拣既味道, 其次系B.
店入面每部机都系做一1只味, 而且每轮份量只够3-4杯,
所以都要等返咁上下.

雪糕份量适中, 店员再加上奶酱就可以享用.
雪糕入面既脆粒好足, 但系又唔会太多, 同雪糕既比例完美.
花生酱同炼奶其实真系无得输.

唔觉唔觉就食哂,仲想食多杯.
虽然一杯$44, 但系我觉得系物有所值既,
因为唔单止系即制, 而且口味特别.
奶酱脆多
2013-09-28
等候时间
8 分钟 (外卖自取)
奶酱脆多