2020-12-31
🍔食物准备好,到真系拎到返去食,都隔咗30几分钟。虽然每样食物都有炸物,但放咗一阵都仲脆口、干身,无影响口感🥰•🐟『炸鱼仲6件』(鱼市场直送)$68《必食推介😋》 🐟由于标示「鱼市场直送」感觉好新鲜,所以点一份;好珍贵嘅6件,每件大概2小啖;一咬落去,十分有惊喜;薄薄一层炸浆,啖啖肉,鲜嫩多汁;加埋柠檬汁,更加带出鲜味•🦀『飞鱼子软壳蟹汉堡』$84软壳蟹汉堡,系因为朋友介绍,所以黎食;事实与期望相符;一啖咬落去,软壳蟹啲汁唧晒出嚟,鲜味十足;包体有阵阵牛油香味;好夹丫🤟🏽•🐷『脆脆黑毛猪汉堡』$98黑毛猪扒大大块,但包都包唔住;炸皮又薄又松脆;肉厚身,多汁弹牙(有啲厚炸物会太老);加上有少少似叉烧味嘅汁,成个汉堡都好正•【后记】➡️好多人称南区为黄店沙漠,难得有间高质嘅,绝对值得揸车🚗 / 跨区都黎食➡️汉堡本身❌🥒无青瓜、❌🍅番茄,系少咗啲层次,但好适合外卖,即使唔系即刻食,个包都无湿晒➡️哩间系食汉堡,但唔系快餐,虽然前面得4张单,我哋都等咗超过半个钟先有得拎,所以赶时间就唔啱你
🐟『炸鱼仲6件』(鱼市场直送)$68
🦀『飞鱼子软壳蟹汉堡』$84