中上环一带向多美食❤️放假喺附近行完转入小巷发现左呢间咖啡店+酒吧❤️里面装修都好特别,虽然我唔饮酒,但店内红酒墙实在很吸引😀所以拣左坐呢边❤️本来喺openrice 睇左一睇想叫油封鸭髀,但可惜星期日冇提供,唯有下次再试🥰🥰❣️是日餐单🇬🇧英式早餐🍽份量好多🥰🥰连肠仔都两条😂😂炒蛋好滑,蒜蓉包香脆,沙律菜🥗新鲜,杂菌烧得好香稍微用盐同黑椒调味已经好出色👏🏻👏🏻🌿香草罗勒酱鸡肉意粉🍝意粉调味刚刚好,鸡肉份量好多,肉质几嫩,值得一赞的是因为罗勒酱基本上想橄榄油加罗勒香草打成,份量拿涅得唔好好易过油,但呢碟完全唔油腻👍🏻👍🏻🥛杏仁豆奶 朋友唔饮得咖啡就拣左呢杯❤️杯碟好有品味❤️估唔到豆奶都打到奶泡🥰🥰🥰而且甜度刚好👍🏻🫖手冲咖啡(Kenya)☕️唔驶问我梗系叫手冲咖啡🥰🥰🥰咖啡香,带微酸,饮后有啖啖果味,好适合星期日下午同朋友一边饮一边倾偈❤️❤️而且两个公鸡碗系列小杯都好有特色❤️❤️走时留意到酒柜果边竟然有挂耳式咖啡卖👏🏻👏🏻下次买黎试下先🥰🥰

❣️是日餐单

🇬🇧英式早餐🍽