2021-03-24 69 浏览
今日去开中环同好姐妹血拼,行到攰攰地就去咗间有得饮酒嘅餐厅食晚饭。听店员介绍,原来佢地主打系Cocktail/Mocktail ,所以我地二话不说嗌左”Got juice” 同”Joy Ng Joy”试试先!Flamingo🦩造型嘅“Got juice”,啱哂打咭😍而且口味比较容易入口,有小小似乳酸同果汁;而”Joy Ng Joy”就味道比较特别,西梅味比较浓,饮落几开胃。食物方面我地嗌左1个沙律,2个小食,1个risotto 。✨Parma Ham,Figs,Home-made Melon Jelly,Mix Salad,Grapefruit Honey Dressing $168 自家制嘅蜜瓜果冻味道天然,好香甜好好味!Parma Ham油润,咸咸香香,好惹味,而且份量都几多😍沙律菜新鲜爽甜,无花果多汁清甜!最紧要个沙律汁够哂fresh唔会好肥🙌🏻✨Crispy Spicy Chicken Wings Herbs Garlic Butter $88单骨鸡翼方便食👍🏻鸡翼外脆内嫩兼多汁!加上蜂蜜牛油加蒜茸呢个配搭冇得顶😋食到停唔到口呀!✨French Fries $78🍟薯条系我最爱

食物方面我地嗌左1个沙律,2个小食,1个risotto 。

✨French Fries $78
🍟薯条系我最爱嘅粗身薯条😍薯条炸得金黄香脆唔油腻,而且即叫即炸,上菜时仲感受到𠮶股热力😋加埋个黑松露酱汁真系无得弹!酱汁浓厚,黑松露香气四溢!真系啖啖滋味,系我今餐最爱😋😋

✨Fresh Sea Urchin, Squid Risotto $148
意大利饭烟烟韧韧,好鲜味,鱿鱼爽口弹牙,如果个汁可以creamy啲就perfect🍛