2015-03-16
好食嘅嘢,一定会令人追住食。之前嚟食晚饭听伙记讲,佢哋星期日有自家手打burger卖,我系牛魔王,自然唔会放过。今个星期日去度,冇谂过成1点几佢哋都full house,我哋两位都要等位,等位嘅时候,伙记叫我哋落住单等,本来想落2个burger ,但只卖净一份,所以只点了1个,另外佢哋有二款意粉,但其中一款又卖晒,我冇饭隐其他歺唔呃食,所以点咗明太子意粉。佢地嘅午餐选择比较少,只得六款,同夜晚几十款比较的确系选择少咗啲。伙记同我哋讲,因为burger系即叫即煎,所以需时。等咗十五分钟到,好在呢个等得太久嘅burger并冇令我失望,外焦内juicy,而且仲有小小粉红,正到晕,卖$69平、靓正。值得一赞系个薯条,又粗又有质感,同M记𠮶啲比,简直系人间极品。男友食嘅意粉都唔错,系卖相冇夜晚咁靓姐,的粉都系硬硬地𠮶只。但午市啲客就明顕街坊同市井得多,食食下发生咗件小插曲,坐我哋附近一pair躁底男女,捉住佢哋啲伙记嚟闹,又话上菜慢,又话冇人招呼,老板娘之后招呼佢地,仲俾佢哋闹到晕,应该系闹唔停。全间歺厅既客人就要被迫听佢哋狂闹人,闹足半个钟唔停,好烦。点解香港人咁大怨气,人哋唔好意思咗N次,仲
点解香港人咁大怨气,人哋唔好意思咗N次,仲要闹。个个食客睇住个大肚老板娘都觉得佢好无辜。个pair人走咗之后,个个都话佢哋冇品。
我嚟过几次,横睇掂睇呢度嘅伙记同老板都好nice,又肯教食客,所以我撑佢哋。不过,夜晚的客人就相对斯文好多,唉大杀风景,呢舖算我哋唔好彩!耳仔受足罪!
好期待试佢地嘅午餐海南鸡同醉鸡。