2017-07-10 414 浏览
一行五人有正经野要倾,所以拣间位置阔落D既餐厅。呢间都几岩我地,座位阔落又唔会太嘈。问待应姐姐,特上猪扒同普通猪扒有咩分别,佢话特上系日本猪,普通系泰国猪,咁既然黎得,当然试日本猪啦。睇餐牌,有特上猪扒同特上猪柳,五个人一定食得晒既,两个都叫!净系叫左两个套餐,店员话唔可以加添椰菜丝同汤,要一人一个套餐先可以。特上吉列猪扒,厚切,多肉汁,肉质松软,外层松脆,唔会太油。猪柳都松软,但略嫌唔够咬口。猪扒正好多!火锅乌冬,正常味啦,普普通通,隔左一晚已经唔系好记得个味。另外叫左D小食。芝士车厘茄烧茄子,茄子唔够林,太爽口,个人唔系咁钟意。冻豆腐,够滑但唔够味。滑蛋牛肉窝,滑蛋个味道几好,但牛肉有D过熟。猪扒系几好味既,其他就一般般啦。见其他食家话铜锣湾分店正D,下次试试!

椰菜丝

自行磨制芝麻

特上吉列猪扒

火锅乌冬,正常味啦,普普通通,隔左一晚已经唔系好记得个味。

滑蛋牛肉窝

2017-07-04