2023-09-14 18 浏览
喺旺角行街,睇完鞋之后见到呢间,我见到系石板烧,就决定食呢间做晚餐。两个人一人嗌咗一款, share食都好够食。职员好细心问我哋需唔需要围裙,咁就唔怕整污糟啲衫。又会好温柔咁提醒,小心弹油辣亲自己。每个烧肉餐,都会配上一旧脂肪,系令到个铁板上有油,令到肉唔会黐底,如果用完嘅话,可以问佢哋再拎多一旧。唔够火,都会好快帮手换。$ 88 御烧豚肉 配椰菜丝沙律豚肉油脂分怖啱啱好,烧完之后,食入口后都唔会觉得油腻。椰菜丝沙律,有少少酸酸地嘅汁,配埋豚肉解腻啱啱好。$ 158 御烧特级牛小排+$35紫菜味素饭+流心蛋+面豉汤呢一款系非吉列款,呢个价钱嚟讲,份量都好多,大概有十几差唔多二十块。油脂分布好平均,唔会太多肥膏。肉质软淋嫩滑,每边煎一阵,已经好快食得晒。食入口好Juicy,爆出好香嘅牛肉汁,配埋素饭,一流。流心蛋多几好食,应该腌制过,有少少酱油味。面豉汤唔会太咸,自己一路食,一路烧,好过瘾。性价比高,可以再嚟过。

两个人一人嗌咗一款, share食都好够食。

$ 88 御烧豚肉 配椰菜丝沙律
御烧豚肉

$ 158 御烧特级牛小排

+$35紫菜味素饭+流心蛋+面豉汤

御烧特级牛小排

自己一路食,一路烧,好过瘾。性价比高,可以再嚟过。
御烧豚肉