2022-08-13 349 浏览
𝟘𝟡.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 CURATOR Art & Café (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea B1楼B113C号舖🔎#hkfoodieat_尖沙咀💸人均消费: $60-200🌿评分: 3/5🈶加一服务费Curator艺术咖啡馆一直都好岀名艺术打印咖啡🎨不过佢嘅tiramisu都好多人推荐🍰心血来潮再去撞多次彩又真系俾我撞到💜(其实一早订好咗位但冲动得滞cancel咗) 店面虽然略细但装修好色彩缤纷🌈仲有好多Takashi Murakima嘅花花摆设、咕𠱸等等🫧好有少女心💗啱哂同女朋友/闺蜜打卡🌟ꕥ Tiramisu ($68) 造型精致💚 忌廉打得好滑之余上面嘅可可粉亦都唔会太多令到佢变苦🌟 Lady finger亦都浸满咗浓缩咖啡同冧酒🥃 酒味香得嚟同时都食到浓缩咖啡嘅味道☕️虽然味道合我心意🫧但个人始终钟意非传统嘅海绵蛋糕版🤧食落嘅口感会比较融洽😶‍🌫️唔系太钟情于浸淋咗手指饼干质感😣ꕥ 是日蛋糕: 法式士多啤梨慕斯 ($68)远远已经闻到佢有士多啤梨甜🍓用刀一切就发现外层系朱古力🍫入面嘅馅就系店员所讲嘅法式慕斯😱无论系质感、温度
𝟘𝟡.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌 CURATOR Art & Café (尖沙咀)
🔎#hkfoodieat_尖沙咀

💸人均消费: $60-200
🌿评分: 3/5
🈶加一服务费

tiramisu

ꕥ Tiramisu ($68)
是日蛋糕

ꕥ 是日蛋糕: 法式士多啤梨慕斯 ($68)
远远已经闻到佢有士多啤梨甜🍓用刀一切就发现外层系朱古力🍫入面嘅馅就系店员所讲嘅法式慕斯😱无论系质感、温度定外貌都酷似雪糕惟一唔同嘅就系佢唔会溶! 我哋两个都觉得几新奇🤖味道方面就系普通假士多啤梨味,幸好冇药水味😮‍💨不过佢独特嘅外型令成件事几有新鲜感嘅🌿
tiramisu