2023-03-29
💛好味指数:4.7/5💛💜回头指数:4.1/5💜约咗闺蜜一齐去K11行街食饭,选咗K11入面嘅打卡餐厅,餐厅环境有格调,周末仲有live music 表演🎶位置唔算好多,有3个Led大萤幕转换场景,打卡都几靓📸️✅Lunch Set $288 🔸蟹肉蕃茄莎莎脆多士多士好酥脆,而且番茄莎莎同蟹肉嘅味道好夹😋蟹肉好鲜甜🦀️🔸牛油果杂果沙律配柚子酱沙律嘅味道清新,而且杂果全部都好甜👍🏻仲有我最爱嘅牛油果食🥑🔸和牛芝士汉堡配煎龙虾尾汉堡包size好大份🍔和牛汉堡比较厚实,中间仲有夹住番茄芝士烟肉同蔬菜🥬馅料丰富😀另外仲有配薯条,薯条本身已经带咸味🍟最正系个龙虾尾,味道鲜甜弹牙🦞🔸烤和牛横隔肌配黑松露蛋炒饭横隔肌牛味香浓软嫩🐂而且调味做得好好,可以同旁边嘅黑松露炒饭一齐食,平衡翻嘅味道,黑松露炒饭咸小小会更好🔸精美甜品自助吧甜品区选择都几多,最好食系Tiramisu同蓝莓芝士饼,忍唔住每样都食咗2件🤣🤣另外生果都要试下,劲甜🍈🔸咖啡或茶茶有几款选择,选咗伯爵茶,系一壶上,饮茶配甜品好正🫖不够建议最后先上,张台会唔够位摆🤣🐻总结Tiramisu同蓝莓芝士饼好食😋甜品充满惊喜🍰🧁🥧📍Maison Gai
💜回头指数:4.1/5💜
🔸蟹肉蕃茄莎莎脆多士
多士好酥脆,而且番茄莎莎同蟹肉嘅味道好夹😋蟹肉好鲜甜🦀️
🔸牛油果杂果沙律配柚子酱
🔸和牛芝士汉堡配煎龙虾尾
🔸烤和牛横隔肌配黑松露蛋炒饭
🔸精美甜品自助吧
🔸咖啡或茶
🐻总结
Tiramisu同蓝莓芝士饼好食😋甜品充满惊喜🍰🧁🥧
📍Maison Gaia (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea5楼503号舖