Ukiyo (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18号维港文化汇K11 Musea 6楼610号舖k11 性价比最高嘅餐厅,set lunch 价钱只系百零蚊一个同最底层food court 差不多之余,仲要系落地玻璃可以望风景坐得舒服,服务又好餐厅装修非常高格调,外面都有位置,一入到去系长条既木制吧枱可以望住落地玻璃非常写意行到最入就系餐厅位置,落地玻璃,彩光十足,非常开杨时不时都会嚟食,lunch set 定期会转menu而家有炸猪扒饭同带子菠菜阔条面都不错唔啱食都仲有all day breakfast all day breakfast -三文鱼、薯饼、牛膀、椰菜花饭、炒菇摆盘精美,发现原来碟都系用名牌子真的是有格调的餐厅三文鱼煎得香脆微㶶边,配菜大部分都系日本渍物开胃得黎又健康,配番杯焙茶鲜奶,仲有拉花无得顶Lunch set 带子菠菜阔条面都宽面挂满酱汁, 阔条面是手打的,烟韧好食唔会觉得好干身,不错咖啡拣左最Basic嘅黑啡,唔使加钱餐厅本身嘅咖啡都不错一坐低就会就有暖水供应K11 Musea 日本西餐cafe 一定是Ukiyo
Ukiyo (尖沙咀)

k11 性价比最高嘅餐厅,
set lunch 价钱只系百零蚊一个
坐得舒服,服务又好

餐厅装修非常高格调,
外面都有位置,一入到去系长条既木制吧枱
可以望住落地玻璃非常写意
行到最入就系餐厅位置,
落地玻璃,彩光十足,非常开杨

时不时都会嚟食,lunch set 定期会转menu
而家有炸猪扒饭同带子菠菜阔条面都不错
唔啱食都仲有all day breakfast

摆盘精美,发现原来碟都系用名牌子
真的是有格调的餐厅
三文鱼煎得香脆微㶶边,
配菜大部分都系日本渍物
开胃得黎又健康,
配番杯焙茶鲜奶,仲有拉花
无得顶

Lunch set 带子菠菜阔条面都
宽面挂满酱汁, 阔条面是手打的,
烟韧好食唔会觉得好干身,不错
咖啡拣左最Basic嘅黑啡,唔使加钱
餐厅本身嘅咖啡都不错

一坐低就会就有暖水供应