放假总系想同朋友聚会,一齐食Afternoon tea放松一下心情。但估唔到而家嘅Afternoon tea除咗精美之余,亦会同不同品牌合作,推出不同嘅限定美食,今次Keds x Urban Park夏日限定Afternoon tea set除咗有得食仲有免费礼品真系好有惊喜。内里环境宽敞,而且仲有落地玻璃望到街外风景。而餐厅仲推出咗最新优惠,头50 名享用下午茶餐嘅人客可以获赠 KEDS 限量版索绳布袋一个,而IG仲有一个活动每星期亦有机会赢取 ‘made with Liberty Art Fabrics’ 系列鞋一对。餐牌有 11 款咸甜点,以及包咗杯香槟。Order完Afternoon tea set,店员就好快为我哋送上冰冻嘅香槟。Afternoon tea set以花为主题做摆设,再以木盒放入多款美点,整个set都非常精致。Parma ham & cheddar pancake roll打开糖形嘅包装纸就会发现内里有一个班戟卷,平常帕尔马火腿都会放上生果一齐食,但今次就用了班戟、芝士呢个组合好有新鲜感,而且食落去唔会腻、配埋冰冻嘅香槟真系岩岩好。Scottish smoked
内里环境宽敞,而且仲有落地玻璃望到街外风景。
餐牌有 11 款咸甜点,以及包咗杯香槟。
Afternoon tea set
Scottish smoked salmon brioche
第二款咸点,烟三文鱼奶油蛋卷饼,蛋卷饼有浓浓蛋香,而肥美嘅烟三文鱼加埋芝士、蛋卷饼一口一件滋味十足。
Prawn cocktail tomato salsa shooter
大虾爽口弹牙,配上酸辣嘅蕃茄酱汁一齐食有提鲜嘅作用非常醒胃。
Red velvet mini cupcakes
有著made with Liberty Art Fabrics旗仔嘅红丝绒小蛋糕,食之前已经被佢外观吸引,而食落去更不得知了,蛋糕松软唔会过甜,加上香滑吉士酱一试难忘。
Fresh fruit tartlets
鲜杂果饀饼面头布满红桑莓、士多啤梨果肉,加埋吉士挞一齐食感觉好清新。
Chocolate ganache tartlets
钟意食朱古力嘅朋友一定钟意,朱古力软滑而且唔会过甜,食果阵仲会有流心嘅感觉好满足呀。
Panna cotta
冰冻嘅奶冻口感幼滑,有浓郁牛奶、云尼拿味道,加埋酸甜士多啤梨酱相当美味。
题外话/补充资料: 星期一至五$359 (两位用) ,星期六、日及公众假期 $399 (两位用) *另设加一服务费