2018-07-02
深仔记一直系我嘅最爱,好耐冇食,所以同朋友一齐试吓究竟有冇退步到时间尚早,但系都已经坐满左唔少人,装修以怀旧嘅港式风味作主题,零舍有feel餐牌一如以往有好多款面食,而且价钱平民化叫咗椰青水,系if呢个牌子,有质素保证,味道鲜甜清新朋友仔叫咗黑柏叶同埋南乳猪手捞河粉,黑柏叶同一般牛柏叶嘅味道分别不大,只不过颜色系黑色,口感爽口新鲜。而南乳猪手既味道浓郁,好重南乳味,猪手煮得好腍,好正。河粉就煮得啱啱好。而我就叫咗云吞牛腩捞面,份量都几大,牛腩系柱候牛腩,味道浓郁,而且肉质好腍。而云吞就皮薄馅靓,鲜虾爽口弹牙。捞面配埋腩汁,食物好惹味。腐乳通菜,通菜煮得啱啱好,非常爽口,配腐乳,味道好夹另外分别叫咗炸水饺同炸云吞,炸得非常香脆。水饺好饱满,非常足料,啖啖肉。而云吞都做得唔错,好多虾喺里面。而且识落唔会觉得油腻,点埋甜甜地嘅沙律酱,味道好夹。整体来讲,味道同埋价钱都唔错,一样keep到以前食开嘅水准👍🏻👍🏻👍🏻
餐牌一如以往有好多款面食,而且价钱平民化
叫咗椰青水,系if呢个牌子,有质素保证,味道鲜甜清新
腐乳通菜,通菜煮得啱啱好,非常爽口,配腐乳,味道好夹