2025-01-04
今日同屋企人加几个亲戚一齐食早晨孖宝,呢到孖宝抵食,我老爸超钟意食艇仔粥,云吞面同埋糭,最紧要杯柠檬茶。不过戒紧海鲜,所以云吞就迟啲先再食,但呢到嘅云吞系足料好食嘅~咁粥同糭啱啱好早晨孖宝有,所以超正。仲有贪呢到够大,唔洗咁快赶你走。兼且好少可有一间舖可以同时有中茶同西茶,又有茶楼嘢食同时又有面舖嘢食。只不过系有少少嘈~其实每次都叫差唔多嘅嘢食,灌汤饺一向都系妈咪最爱,咁梗系要介绍亲戚试吓~其他食物都是一如以往,keep到个水准。本人剩系饮咖啡奶茶,咁我就觉得呢到奶茶好饮过咖啡。虽然今日都好忙,但啲姨姨个个都好好人,初初以为我地食完,所以收左啲公筷。见到我地原来叫咗炒嘢食,主动攞番公筷来。今日奇迹地仲有个哥哥仔返工,因为孖宝𠮶到应该漏单,所以叫佢帮手追单,跟住好快就有啦~咁爸爸钟意呢到,都希望佢keep住好食,如果唔系就要揾过第2到㗎啦~
其他食物都是一如以往,keep到个水准。
本人剩系饮咖啡奶茶,咁我就觉得呢到奶茶好饮过咖啡。