2025-01-12 96 浏览
我同朋友去到东涌嘅东荟城,拣咗乐天皇朝呢间餐厅,试下正宗嘅上海菜。一坐低,啲侍应就即刻送上热辣辣嘅茶同埋花生粟子,小食真系好香口,服务又好贴心。枱上仲摆咗个细细嘅烛火,用嚟保暖啲茶水,真系好细致。第一道菜系四川夫妻肺片,啲牛肉片切得好薄,好似蝴蝶翼咁,配埋麻辣嘅调味,入口又香又辣,仲有花生增加咗一阵脆脆嘅口感,真系食到停唔到口。之后就系京葱爆美国牛小排,啲牛肉鲜嫩多汁,再加埋香喷喷嘅京葱,味道非常夹,食落去真系好满足。鲜虾抄手拌面啲份量都几足,抄手皮薄馅靓,仲有麻辣拌面嘅香气,真系闻落都即刻想试,味道冇令我哋失望。最后试咗香煎豆沙窝饼,外皮煎到酥脆,入面红豆馅又软又香,甜得嚟唔会腻,完美收尾。餐厅环境好阔落又光猛,装修简约大方,职员做嘢好俐落,空咗嘅碟都会即刻收走,成个体验好舒服,服务真系冇得弹。总之呢间餐厅真系值得再嚟试!

总之呢间餐厅真系值得再嚟试!