2022-09-15
湾仔,除咗有繁忙嘅大街,行入啲就会见到轻松同艺术嘅一面。今次同老公嚟咗间好chill嘅bar食brunch🍔就系皇后大道东转入圣佛兰士街,拾级而上就会见到「Busy Bird」。由汽水篮砌成嘅枱仔,格外有感觉。呢道有homemade啤酒,食burger加饮啤酒几正😍几chill~🐮A5 "Miyazaki" Wagyu Burger重牛油香又松软嘅面包夹住宫崎A5和牛,和牛汉堡有香浓肉味,咬开有好多肉汁😚肉质软嫩,带少少牛肉颗粒感。加上大量薯条,好饱肚。🐣Japanese "Nankoku" Chicken Burger 鸡堡中间夹住煎香嘅鸡扒。日本南国鸡只走地饲养,所以外皮唔会好多脂肪,肉质实在而且滑嫩。简单调味再煎香已经好好味。🧆 Meatball多汁嘅肉丸加上拉丝芝士,好香好惹味!🍋 Lime Soda // ☕️ Latte酸酸嘅梳打水好岩大热天饮💦 我就饮杯醒神咖啡,口感奶滑😌📍Busy Bird Bottle Co.湾仔圣佛兰士街10号地舖
🐮A5 "Miyazaki" Wagyu Burger
🧆 Meatball
多汁嘅肉丸加上拉丝芝士,好香好惹味!
🍋 Lime Soda // ☕️ Latte
酸酸嘅梳打水好岩大热天饮💦 我就饮杯醒神咖啡,口感奶滑😌
📍Busy Bird Bottle Co.
湾仔圣佛兰士街10号地舖